اخذ ویزای تحصیلی کشور ها با ویزا هوم
انواع ویزای تحصیلی
در راهنمای ویزای تحصیلی کشورها بهتر است بدانید انواع ویزای تحصیلی به دو دسته کلی زیر تقسیم می شوند:
- ویزای دانش آموزی
- ویزای دانشجویی
انواع ویزای دانشجویی
ویزای دانشجویی به نوبه خود در یکی از گروه های زیر قرار می گیرد:
- ویزای تحصیلی کوتاه مدت
ویزای کوتاه مدت به منظور گذراندن دوره های آموزشی کوتاه مدت (زیر 3 ماه)، دوره زبان یا دوره گواهینامه دیپلم اعطا می شود و مدت آن نهایتاً 90 روز است.
- ویزای تحصیلی بلند مدت
ویزای تحصیلی بلند مدت برای افرادی صادر می شود که قصد گذراندن مقاطع تحصیلی دانشگاهی یا دورههای کارآموزی و برنامههایی را داشته باشند که مدت زمان آنها بیش از 3 ماه طول می کشد.
در یک دسته بندی دیگر انواع ویزای دانشجویی را بر اساس مقطع تحصیلی طبقه بندی می کنند:
- کارشناسی
- کارشناسی ارشد
- دکترا و بالاتر
- متقاضیان اخذ دیپلم دورههای حرفهای
شرایط ویزای تحصیلی در کشورهای مختلف
در این قسمت از راهنمای ویزای تحصیلی کشورها به شرایط دریافت آن می پردازیم. به طور کلی برای اخذ ویزای تحصیلی باید از شرایط زیر برخوردار باشید:
- داشتن مدرک تحصیلی معتبر و مرتبط با رشته ای که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید (برای دانشجویانی که قصد تحصیلی در مقاطع بالاتر از کارشناسی را دارند)
- اخذ پذیرش از یکی از دانشگاهها، مدارس یا مؤسسات آموزشی معتبر کشور مقصد
- داشتن تمکن مالی برای پرداخت شهریه و هزینه زندگی در طول دوران تحصیل
- داشتن مدرک زبان معتبر (بسته به شرایط دانشگاه کشور مقصد، متفاوت است)
علاوه بر موارد بالا، کلیه متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی باید با توجه به قوانین کشور مد نظر خود، فرمهای مربوطه را پر کرده و مدارک لازم را آماده کنند؛ به عنوان مثال برخی کشورها یا دانشگاه ها شرط معدل و شرط سن تعیین کنند؛ در برخی از موارد نیز داشتن مقاله، سابقه کاری مرتبط یا امتیازات خاصی مانند داشتن رتبه برتر در المپیادها و جشنوارههای بین المللی، باعث افزایش امکان موفقیت در اخذ ویزای تحصیلی خواهد شد.
شایان ذکر است که نداشتن گپ تحصیلی (فاصله افتادن بین زمان فارغ التحصیلی و پذیرش دانشگاه) یکی دیگر از شرایط بسیاری از کشورها برای صدور ویزای تحصیلی است.
ناگفته نماند که شرایط دریافت ویزای تحصیلی برای مقاطع مختلف نیز متفاوت است؛ به خصوص در مورد ویزاهای دانش آموزی و برای افراد زیر 18 سال، رضایت نامه والدین و همراهی ولی یا سرپرست از جمله شرایط صدور وایز به شمار می روند.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی
مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای تحصیلی نیز تا حدودی به کشور مقصد و دانشگاهی که از آن پذیرش گرفتهاید، بستگی دارد؛ اما در حالت کلی به مدارک زیر نیاز داریم:
- اصل و کپی پاسپورت معتبر (بسته به کشور مقصد باید به اندازه دوران تحصیل یا بیشتر از آن اعتبار داشته و حداقل دو صفحه آن برای مهر ویزا خالی باشد. برای هر نوع ویزایی حداقل اعتبار 6 ماه لازم است)
- گذرنامه های قبلی
- فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی
- مدارک تحصیلی ترجمه شده (دیپلم، کارشناسی و …)
- مدارک مربوط به پذیرش تحصیلی از دانشگاه مقصد
- مدارک هویتی ترجمه شده (اصل و کپی شناسنامه، کارت ملی و …)
- چند قطعه عکس پرسنلی
- مدارک مربوط به تمکن مالی (مانده حساب بانکی، گردش حساب، اسناد مالی، اظهارنامه مالی و …)
- بیمه سلامت بین المللی معتبر
- مدارک مربوط به سوابق کاری (در صورت نیاز)
- گواهی رضایت والدین (برای دانش آموزان زیر 18 سال)
- مدرک زبان معتبر با نمره کافی (بسته به شرایط کشور و دانشگاه مقصد، نوع مدرک و نمره متفاوت است)
- گواهی پزشکی (برخی کشورها)
- انگیزه نامه (در برخی موارد، لازم است)
- زندگینامه (برای برخی کشورها)
هزینههای ویزای تحصیلی در کشورهای مختلف
هزینه دریافت ویزای تحصیلی برای کشورهای مختلف، متفاوت است؛ بر اساس قوانین و سیاست های هر کشور تعیین می گردد. به عنوان مثال اخذ ویزا برای تحصیل در کشورهای شینگن، تقریباً بین 120 تا 140 یورو برآورد می شود و هزینه ویزای تحصیلی کانادا، حدود 1200 دلار (بسته به دانشگاه) است.
برای پی بردن به هزینه دقیق ویزای تحصیلی هر کشور می توانید، به سایت سفارت یا کنسولگری آن کشور مراجعه کنید. در برخی موارد امکان تماس تلفنی یا ارسال ایمیل و مطرح کردن سؤالات نیز وجود دارد. توصیه ما این است که از یک موسسه مهاجرتی معتبر راهنمایی بگیرید.
مزایای دریافت ویزای تحصیلی
ویزای تحصیلی در مقایسه با بسیاری از ویزاها مزایای قابل توجهی دارد؛ به همین دلیل متقاضیان زیادی به دنبال راهی برای دریافت آن هستند. برخی از مهم ترین امتیازات این ویزا عبارتند از:
- امکان تحصیل در بهترین مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزشی دنیا که بالا رفتن سطح علم، آگاهی، دانش و تجربه را در پی دارد.
- امکان زندگی در کشورهایی که از نظر پیشرفت علمی و رفاه اجتماعی عالی هستند.
- اخذ مدرک از دانشگاه های برتر دنیا که می تواند، موقعیت شغلی و اجتماعی افراد را در داخل و خارج از کشور تغییر دهد.
- امکان رفت و آمد به وطن در طول دوران تحصیل
- ویزای تحصیلی امکان اقامت موقت را فراهم می کند؛ اما در بسیاری از موارد این اقامت را می توان با اشتغال به اقامت دائم تبدیل کرد.
- برخی کشورها اجازه کار هم زمان با تحصیل را به دانشجویان بین المللی می دهند.
- به روش های مختلف می توان از بورسیه های تحصیلی خارج از کشور استفاده کرد.
مزایای ویزای تحصیلی برای کارآموزی
بسیاری از دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل می کنند، تمایل دارند که پس از پایان تحصیلات خود در همان کشور مشغول به کار شوند. یکی از بهترین راهکارهای دست یافتن به این مهم، گذراندن دوره های کارآموزی است. در واقع برخی شرکت ها و سازمان ها با جذب کارآموز، مسیر افراد را برای یافتن شغل مناسب هموار می کنند. در چنین شرایطی دانشجویان باید برای تمدید ویزای خود اقدام کرده و برای دوره کارآموزی ویزا بگیرند.
لازم به ذکر است که به طور معمول امکان کارآموزی در یک کشور برای دانشجویان یا فارغ التحصیلان دانشگاههای همان کشور فراهم می باشد، مگر در موارد خاصی که متقاضی توسط یک فرد یا شرکت معتبر معرفی شود.
نکته دیگری که باید بیان کرد، آن است که دوره کارآموزی، ممکن است، همراه با حقوق مناسب، بدون سود یا صرفاً جهت کسب تجربه باشد. در هر حال ویزای تحصیلی برای کارآموزی مزایای زیر را دارد:
- کسب تجربه کاری
- تقویت رزومه
- فرصتی برای ابراز مهارتها، توانمندیها و استعدادها
- به دست آوردن موقعیت های شغلی بهتر و بیشتر
- امکان استخدام پس از دوره کارآموزی، اخذ ویزای کار و اقامت دائم
بهترین کشور ها برای تحصیل
مدت زمان دریافت ویزای تحصیلی
مدت زمان دریافت ویزای تحصیلی به عوامل مختلفی مانند کشور مقصد، دانشگاه، رشته و شرایط متقاضی بستگی دارد؛ اما به طور کلی زمان بین اقدام برای دریافت پذیرش دانشگاه و اخذ ویزا، بین 6 تا 12 ماه است.
در اغلب موارد گرفتن پذیرش از دانشگاه مد نظر بین 1 تا 3 ماه طول می کشد. زمان ترجمه و آماده سازی مدارک نیز عموماً بین 2 تا 6 ماه است. دریافت وقت سفارت و طی کردن بقیه مراحل نیز، حدود 1 تا 3 ماه میباشد.
چگونگی تمدید ویزای تحصیلی
همان گونه که میدانیم، ویزای تحصیلی، نوعی ویزای اقامت موقت است و برای بازه زمانی مشخصی صادر میشود. اگر پیش از اتمام دوران تحصیل، این ویزا منقضی شود، دانشجو باید برای تمدید آن اقدام کند. توصیه اکید این است که حداقل 30 روز قبل از تمام شدن تاریخ ویزا این کار را انجام دهید.
برای تمدید ویزای تحصیلی باید به صورت آنلاین یا حضوری به اداره مهاجرت کشور مربوطه مراجعه کنید. در ضمن باید دلایل کافی برای تمدید ویزا داشته باشید؛ همچنین ارائه یک سری مدارک از جمله تمکن مالی لازم است.
مشکلات متداول در دریافت ویزای تحصیلی
در ادامه مبحث راهنمای ویزای تحصیلی کشورها به برخی از مشکلات و موانع اخذ این ویزا اشاره می کنیم:
-
معدل پایین
به طور کلی هر چه معدلتان بالاتر باشد، شانس بیشتری برای اخذ ویزا خواهید داشت؛ حتی اگر از دانشگاه مد نظر پذیرش گرفته باشید، لب مرز بودن معدل ممکن است، چالشی برایتان به شمار رود. در این صورت باید تلاش کنید، افسر مهاجرت را قانع کرده و مصاحبه را با موفقیت بگذرانید.
-
نداشتن مدرک زبان با نمره خوب
ارائه مدارک زبان معتبر مانند آیلتس، تافل و دولینگو، شرط پذیرش بیش از 95 درصد دانشگاه های خارجی است. برخی از دانشگاه ها، داشتن حداقل نمره زبان را نیز در نظر می گیرند. در هر حال هر چه نمره زبان متقاضی بیشتر باشد، احتمال موفقیت وی برای اخذ ویزای تحصیلی بالاتر خواهد رفت. حتی اگر دانشگاه مقصد، شما را بدون داشتن مدرک زبان پذیرش کرده است، عدم ارائه چنین مدرکی برای افسران مهاجرت خوشایند نیست.
-
شرایط سنی و گپ تحصیلی
یکی از مشکلات رایج دریافت ویزای تحصیلی، شرایط سنی است؛ البته این مشکل برای مقاطع تحصیلات تکمیلی کمتر احساس می شود؛ اما در صورت داشتن گپ تحصیلی و فاصله افتادن بین مقاطع، باید دلایل قانع کننده ارائه داده و تلاش نمایید، با ارائه سوابق کاری و مهارتی، این ایراد را جبران کنید.
-
عدم اثبات تمکن مالی
یکی از مهم ترین مشکلات متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی، نداشتن تمکن مالی کافی است. در واقع شما باید ثابت کنید که اولاً توانایی پرداخت هزینه تحصیل و زندگی در کشور مد نظر را دارید؛ ثانیاً به اندازه کافی در کشور خود وابستگی داشته و پس از اتمام تحصیل باز خواهید گشت.
توصیه می شود که پیش از هر اقدامی، شرایط تمکن مالی برای ویزای تحصیلی از منظر سفارت کشور مد نظر را مطالعه کنید؛ سپس بر اساس آن گواهی حساب بانکی و سایر مدارک مربوط به تمکن مالی را آماده نمایید. عدم توجه به این مسئله می تواند، باعث ریجکتی و عدم صدور ویزا شود.
سوالات متداول در رابطه با ویزای تحصیلی
1. آیا خانواده میتواند به همراه فرد مهاجرت کند؟
برای این منظور، لازم است که متقاضی تمام شرایط و نیازمندیهای ویزای کشور مقصد را داشته باشد و مدارک لازم را برای اثبات وابستگی اعضای خانواده به خود ارائه دهد. با برآورده شدن این شرایط، اعضای خانواده میتوانند به همراه متقاضی اصلی ویزا دریافت کرده و به کشور مقصد مهاجرت کنند.
2. آیا می توان پس از فارغ التحصیلی در کشور مقصد اقامت داشت؟
با ویزای تحصیلی، تا مدتی پس از فارغالتحصیلی نیز میتوانید در کشور مقصد اقامت داشته باشید. این مدت، که بین 60 روز تا 4 ماه متغیر است، به قوانین هر کشور بستگی دارد و فرصتی برای شما فراهم میکند تا شغل پیدا کنید، برای اقامت دائم اقدام نمایید و یا برای ادامه تحصیلات تکمیلی برنامهریزی کنید.
بهترین روش اخذ ویزای تحصیلی برای دانشجویان ایرانی
حتماً متوجه شدهاید که پروسه دریافت ویزای تحصیلی کشورهای مختلف، به نوبه خود چالش برانگیز است. به همین دلیل توصیه می کنیم، برای اخذ ویزای تحصیلی کشورها مانند ویزای تحصیلی ایتالیا، فرانسه و … از مجموعه معتبری مانند ویزا هوم کمک بگیرید. این مرکز سابقه درخشانی در زمینه انجام خدمات امور مهاجرتی دارد.
کارشناسان مجرب ویزا هوم شما را در تمام مراحل اخذ ویزای تحصیلی (از انتخاب دانشگاه و پذیرش گرفته تا راهنمای ویزای تحصیلی کشورها) در کنار شما خواهند بود.