میدونید کدوم کشور ها در ایران هیچ سفارت خونه ای ندارند؟

میدونید کدوم کشور ها در ایران هیچ سفارت خونه ای ندارند؟

مراجعه یا برقراری ارتباط با سفارت هر کشور از اصلی ترین مراحل اخذ ویزای ایتالیا و سایر کشور به شمار می رود. هر چند که اکثر کشورها در ایران دارای سفارت هستند؛ اما برخی کشورها نیز در کشور ما سفارت ندارند و دانستن اینکه کدوم کشور ها در ایران هیچ سفارت خونه ای ندارند، مهم است. علت‌های مختلفی باعث این اتفاق می شود و در اغلب موارد با دلایل سیاسی و دیپلماتیک مواجه هستیم. در ادامه مقاله قصد داریم، کشور هایی که در ایران سفارتخانه ندارد ندارند. در صورتی که قصد مهاجرت به این کشورها را دارید، باید برای اخذ ویزا از طریق سایر کشورها (مثلاً کشورهای همسایه ایران) اقدام کنید.

کدام کشورها در ایران سفارت خانه ندارند؟

کشورهایی که در ادامه از آنان نام برده می شود، یا به طور کلی فاقد سفارت در ایران هستند یا در حال حاضر سفارت آنها در کشورمان تعطیل است. در برخی موارد نیز روابط بین دو کشور در حد سفارت و سفیر نبوده، در سطح کاردار است. در بخش بعد این کشورها نیز معرفی خواهند شد.

سفارت خانه های تعطیل شده در ایران

  • آمریکا
  • کانادا
  • مصر
  • بحرین
  • اردن
  • سودان
  • سومالی
  • جیبوتی
  • کومور
  • آلبانی
  • جمهوری آذربایجان

کشورهای فاقد سفارت در ایران

نام کشور سطح روابط
آمریکا تعطیلی سفارت
آرزانتین سطح کاردار
کانادا تعطیلی سفارت
مصر تعطیلی سفارت
بحرین تعطیلی سفارت
اردن تعطیلی سفارت
سومالی تعطیلی سفارت
سودان تعطیلی سفارت
جیبوتی تعطیلی سفارت
کومور تعطیلی سفارت
مراکش سطح کاردار
آلبانی تعطیلی سفارت
بریتانیا سطح کاردار از طرف ایران
فرانسه سطح کاردار از طرف ایران
جمهوری آذربایجان تعطیلی سفارت
سوئد سطح کاردار
ایرلند فاقد سفارت
ایسلند فاقد سفارت
لتونی فاقد سفارت
اسرائیل فاقد روابط سیاسی
فلسطین فاقد سفارت
پرو فاقد سفارت-دو طرفه
پاراگوئه فاقد سفارت- دو طرفه
گواتمالا فاقد سفارت- دو طرفه
کامبوج فاقد سفارت- دو طرفه
لائوس فاقد سفارت- دو طرفه
میانمار فاقد سفارت- دو طرفه
مغولستان فاقد سفارت- دو طرفه
سنگاپور فاقد سفارت- دو طرفه
کوزوو فاقد سفارت

موارد زیر کشورهایی هستند که علاوه بر فقدان سفارت در ایران، ایران نیز در آنها سفارتی ندارد:

  • پرو
  • پاراگوئه
  • گواتمالا
  • کامبوج
  • لائوس
  • میانمار
  • مغولستان
  • سنگاپور

کاردار چیست و چه تفاوتی با سفیر دارد؟

سفیر را می توان به طور خلاصه فردی دانست که بالاترین درجه سیاسی یک کشور را در کشور دیگری دارد. پس از سفیر، رایزن در درجه پایین تر قرار گرفته و کاردار از لحاظ مرتبه سیاسی، بعد از رایزن است. به عنوان توضیح بیشتر باید اضافه کرد که رایزن کار ترویج فرهنگ یا هنر یک کشور در کشور دیگر را انجام می دهد و انواع مختلفی (فرهنگی، سیاسی، نظامی و …) دارد؛ در حالی که کاردار در غیاب سفیر امورات مربوط به سفارت خانه را انجام می دهد؛ البته کاردار ممکن است، از نوع دائم یا موقت باشد و گاهی اوقات بسیاری از اختیارات سفیر را ندارد. توجه داشته باشید که حضور کاردار به جای سفیر در یک کشور دلایل مختلفی دارد. ناگفته نماند که کارداران خارجی حاضر در ایران را شارژدافر می نامند و از کارداران ایرانی حاضر در کشورهای دیگر تحت عنوان مصلحت‌گذار نیز یاد می شود.

کشورهای محدود به کاردار در ایران

حال که تا حدودی به مفهوم کاردار پی بردیم، قصد داریم از کشورهایی نام ببریم که سفارت خانه آنها در ایران در حد کاردار است:

  • آرژانتین
  • مراکش
  • سوئد
  • فرانسه (محدود به کاردار در سوی ایران)
  • بریتانیا (محدود به کاردار از سوی ایران)

چرا برخی کشورها در ایران سفارت ندارند؟

همان گونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، دلایل مختلفی ممکن است، باعث شوند که یک کشور در کشور دیگری سفارت نداشته باشد؛ همچنین گفتیم که در صدر این دلایل، علت های سیاسی و حکومتی قرار دارند و در بسیاری از موارد، این مسئله، دو طرفه است. در ادامه مطالب گفته شده باید اضافه کرد که در مورد حکومتی مانند اسرائیل (که در واقع فاقد مکان جغرافیایی ثابت و مشخصی به عنوان کشور است) هیچ رابطه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی یا ورزشی نیز میان دو کشور نیست. در حالی که دلایل عدم وجود سفارت سایر کشورها در ایران، به کلی با این نوع قطع ارتباط متفاوت است. همچنین راه های مختلفی برای گرفتن وقت سفارت مانند وقت سفارت ایتالیا وجود دارد.

اصلی ترین علت هایی که باعث می شوند، برخی کشورها در ایران سفارت نداشته باشند، عبارتند از:

  1. مشکلات دیپلماتیک

همان طور که می دانیم، در حال حاضر ایران با یک سری کشورها (از جمله آمریکا و انگلیس) مشکل سیاسی دارد. نتیجه چنین اختلافاتی قطع روابط دیپلماتیک و تعطیل شدن سفارت خانه کشور مربوطه است.

  1. مسائل امنیتی

گاهی اوقات عدم وجود سفارت یک کشور به خاطر حفظ امنیت است؛ یعنی دولت و مسئولین سیاسی صلاح می بینند که به منظور پیشگیری از هر گونه مشکل امنیتی، سفارت برخی کشورها را نپذیرند یا آنها را تعطیل کنند.

  1. هزینه سفارت خانه

برخی سفارت خانه ها هزینه زیادی به کشور مقصد تحمیل می کنند. این نیز یکی دیگر از دلایل فقدان سفارت‌خانه کشورهاست.

  1. محدود بودن روابط

در موارد بسیاری، شاهد هستیم که روابط سیاسی و اقتصادی ایران با برخی کشورها بسیار اندک است. در این صورت وجود سفارت خانه، هزینه های اضافه ای برای هر دو کشور به بار می آورد؛ به عبارت دیگر وجود سفارت خانه برای برخی کشورها مقرون به صرفه نیست.

  1. به رسمیت شناخته شدن یک کشور

کشوری مانند کوزوو ممکن است، از سمت بسیاری از کشورها به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته نشود؛ به همین دلیل در ایران سفارت خانه ندارد. در اینجا نیز عدم وجود روابط گسترده، دلیل اصلی است.

چگونگی اخذ ویزای کشورهای فاقد سفارت در ایران

در مقدمه نوشتار اشاره کردیم، برای اخذ ویزای فرانسه و کشورهایی که در ایران سفارت خانه ندارند، چاره ای جز مراجعه به سفارت سایر کشورها نخواهیم داشت. حال سؤال پیش می آید که به عنوان مثال برای گرفتن وقت سفارت کانادا یا اخذ ویزای آمریکا به کجا مراجعه کنیم؟ در پاسخ باید گفت که از سفارت هر کشور دیگری می توانید، کمک بگیرید؛ با این شرط که اجازه ورود به آن کشور را داشته باشید. به عنوان توضیح بیشتر باید اضافه کرد که برای ورود به یک کشور خارجی، یا باید ویزا داشته باشید و یا آن کشور در زمره کشورهایی قرار گیرد که ورود به آن برای ایرانیان نیاز به ویزا ندارد؛ البته دقت کنید که سفارت مد نظر شما در کشور مربوطه وجود داشته باشد. بهترین کشورهایی که مراجعه به سفارت آنها (برای گرفتن ویزای کشورهای فاقد سفارت خانه در ایران) توصیه می شود، امارات و ترکیه هستند. ورود موقت ایرانیان به ترکیه با پاسپورت امکان پذیر است. گرفتن ویزای امارت متحده عربی نیز بسیار آسان می باشد. از طرفی این کشورها، همسایه ایران بوده، روابط دوستانه ای با کشور ما دارند؛ همچنین سفر به آنها جهت مراجعه به سفارت، نسبتاً کم هزینه است.

ناگفته نماند که بسته به کشور مقصد و نوع ویزا، برای گرفتن وقت سفارت می توان از طریق سایت سفارت، همچنین سایت کارگزاری یا کنسولگری مربوطه اقدام کرد. توصیه می کنیم، در این راستا از کارشناسان مجموعه ویزا هوم کمک بگیرید، تا هم در اسرع وقت موفق به اخذ وقت سفارت شوید و هم سایر مراحل دریافت ویزا را به سرعت و بدون ریجکت شدن طی نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشتهٔ پیشین
نحوه گرفتن وقت سفارت + نکات مهم وقت سفارت فوری
نوشتهٔ بعدی
آدرس سفارت آمریکا در استانبول + اطلاعات تکمیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید